Porrulauk on meie aedades veel vähe levinud. Ometi väärib
see köögivili palju enam kasvatamist ning toiduks tarvitamist.
Porru on teistest sibulaliikidest pehmema maitsega. Vanematele
inimestele on ta toiduks eriti soovitatav. Et porru säilib
talvel keldris hästi ning tal on küllaltki suur vitamiinide
sisaldus, asendab ta hästi sibula rohelisi pealseid.
Porrulauku tundsid hästi juba vanad kultuurrahvad. Tänapäeval
kasvatatakse teda ulatuslikult Lääne- ja Kesk-Euroopas.
Toiduks tarvitatakse lehetuppedest moodustunud õrnakoelist
ebavart koos sellest ainult pisut jämedama sibulaga, samuti
noori lehti. Ebavars sisaldab kuni 10 % süsivesikuid, 2
% valke, C-, B1-, B2- ja PP-vitamiini ning karotiini.
Kasvunõuete poolest sarnaneb porrulauk hariliku sibulaga,
on aga külmakindlam ja talub aiamaal kasvades 5 kuni
7 °C. Paljundatakse seemnetega.
Porrulauk annab head saaki huumuserikastel, küllaldase niiskusega
maadel. Paremini sobivad raskevõitu liivsavimullad. Erinevalt
harilikust sibulast ja küüslaugust kasutab ta hästi
ka värsket sõnnikut.
Kasvukohale istutatakse mais 5060 päeva vanused istikud.
Sügavalt haritud mullal on otstarbekas istutada taimed reavahega
5060 cm madalate vagude põhja, et taimi oleks hiljem
kergem mullata. Taimede vahe reas peaks olema 1520 cm.
Kasvuaegne hooldamine ei erine sibula hooldamisest, aga pealtväetisi
tuleb anda rohkem ja sagedamini. Ka juulis ja augustis tuleb anda
lämmastikku. Koos mulla kobestamisega tuleb taimi 1520
cm kõrguselt mullata, siis jääb ebavars valgeks
ja kasvab pikemaks.
Lõplikult koristatakse saak oktoobri lõpul. Säilitamiseks
määratud taimedel juuri ei kärbita. Säilitatakse
keldris niiskesse liiva istutatult temperatuuril 01 °C.
Osa sorte (Carentani) võib säilitada ka üles
võtmata kasvukohal lume all.